Buy Theme
 • Scratch Hardware
  Mblock is een scratch gebaseerd software waarmee
  Arduino geprogrammeerd kan worden
  Mblock

 Steam Hardware

De wereld is steeds meer aan het digitaliseren in elk facet van het leven. Waar een fiets 20 jaar geleden bestond uit 2 wielen, een trapper en een stuur, hebben fietsen tegenwoordig talloze sensoren. Auto’s waren vroeger pure mechanische machines, terwijl de nieuwste Tesla’s alles elektrisch doen.

 • Sensor Hardware
  Sensoren zijn overal om je heen!
  Radar
  Camera
  Ultrasoon sensor
  Mic
  GPS
  IR Sensor
  Brandstof sensor
  Druk sensor


Al deze sensoren en elektrische delen werken natuurlijk niet vanzelf: Ze moeten ook geprogrammeerd worden om hun taken te volbrengen. En dat is precies waar Qalbic op focust. Door niet alleen op de software te focussen, maar ook op de combinatie met hardware, leren kinderen niet alleen programmeren, maar ook hoe zij hun programmeer kennis kunnen gebruiken om sensoren en machines te besturen. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen het totale plaatje zien: het verband tussen software en hardware. Dit verbeterd zowel hun probleemoplossend vermogen als hun computational thinking, 2 pilaren van de 21e eeuwse vaardigheden.

 Mblock Software


Hiervoor maken wij gebruik van de leeromgeving van Mblock. Mblock is een simpele programmeer omgeving vergelijkbaar met Scratch. Het voordeel van mblock is de integratie van verschillende apparaten (zoals Arduino en Raspberry Pi) waardoor je ze heel simpel kan programmeren.
Mblock is ideaal voor beginnende programmeerders die ook willen leren hoe ze met verschillende apparaten en sensoren kunnen besturen!
.